Covit-19 Korona Virüs 4 yolla bulaşıyor : 1. Ağız, 2. Burun, 3. Gözler, 4. Eller … WC de temizliğe dikkat edilmeli…

Bu güne kadar yaptığımız araştırma ve ulaşabildiğimiz kaynaklardan edindiğimiz bilgiler sonucu …

Korona virüsün 4 yoldan bulaştığı sonucuna ulaştık.

Aşağıdaki bilgileri öneriler olarak veriyoruz. Yinede konunun uzmanları doğru ve güncel bilgileri sizlere verecektir. Buradaki bilgileri uzmanlara danışarak doğruluklarını test ettirmenizi öneririz.

Burası bir tıp yazıları alanı değildir. Bizlerde doktor veya tıp uzmanları değiliz. Sizler gibi bizde okuduklarımızı bize anlatılanları buraya aktarıyoruz. Yazılanların bilimsel kaynaklarına henüz tam ulaşamadık zaman içinde ulaştıkça sizlerle paylaşacağız.

Kendinize fazla güvenmeyin . Bana birşey olmaz, benim bünyem kuvvetlidir , yaşım gençtir. Bunlar virüs için güvence değildir. Önlemleri tam olarak almak gerekir. Hem kendimiz hemde yakınlarımız için.

Olaki bünyeniz gerçekten sağlam çıktı. Size birşey olmasa bile önlemleri almadan virüsü kaparsanız taşıyıcı olarak virüsü tüm yakınlarınıza bulaştırmış olursunuz farkına varmadan. Sizi sağlam görenler önlemlerini zayıflatabilirler.

Çevrenizdeki yakınlarınıza bunu yapmak doğru olur mu?

Korona virüsün 4 yoldan bulaştığı sonucuna ulaştık.

1. Ağız yolu ile . Havadan alınan tükrük tanecikleri içindeki korona virüsleri boğaza yerleşmesi ile. Maske kullanmıyorsak Yüzyüze konuşmalardan ve Klimalardan bulaşır.

Önemli: Kendi evimizdeki veya başka tuvaletlerde WC lerden de bulaşabiliyormuş.

Bir şekilde ağzımıdan geçip sindirim sistemine geçen Korona virüs barsaklardan Wc ye dışkı içinde atılıyor.

Burada sifonu çekerken kapağın kapalı olmasına dikkat etmek gerekiyor. Su tuvaletteki dışkılardan parçaları yüzümüze çok küçük damlalar halinde sıçratıyor. Bu arada ağzımıdan burnumuzdan girebiliyor.

Tuvalet Kağıdı ile kurulama yaparken de korona virüsler kağıda oradan da elimize geçebiliyor. Tuvaletten çıkarken çok iyi el temizliği gerekiyor. 2-3 dakika iyice sabunlamalı.

Alaturka / eski tip tuvaletler daha tehlikeli. Çok iyi temizlik yapılması gerekir.

İç çamaşırları slip veya donları eskisinden daha sık aralıklarla yıkamalı.

2. Burun yolu ile. Soluduğumuz havadaki tükrük taneciklerindeki virüslerin boğaza yerleşmesi ile. Maske kullanmıyorsak Yüzyüze konuşmalardan ve Klimalardan bulaşır.

3. Gözlerden gözyaşı kanalları ile ağız içine inip boğazda yerleşmesi ile. Yüzyüze konuşurken, yakınlarda birilerinin tükrük saçarak hızlı konuşmaları ve klimalı ortamlarda virüslü hava dolaşımından

4. Eller aracılığı ile. Virüslü malzemeleri tutup elimizi ağzımıza veya gözümüze sürdüğümüzde virüsler ağızda tükrük yutarken ilerleyip boğaza yerleşmesi ile bulaşır.

Koruma yöntemlerini ezberledik ama yinede kısaca yazalım.

Önemli:

1. Klimalı ortamlardan uzak durmalı. Marketler, Bankalar, Klimalı taşıtlar, Taksiler, otobüsler, trenler, uçaklar, / Bu bilgi bilimsel olarak ne kadar doğru henüz yeterli kanıtlara ulaşamadık, Klima ile bulaşan hastalıkların özelliklerine bakarak bulaşabileceği ihtimalini yüksek olduğunu düşünüyoruz.

2. Tanımadığımız yada tanıdıklarımız ile onda veya bizde hastalık virüsü varmış gibi önlem alarak konuşmak.

3.Tükrük parçacıklarımızı paylaşmadan

4.Uzaktan konuşmak. En az 2 metre

5. Gözlük veya saydam siperlik kullanarak. Maske solunumunuzu korur. Gözleri korumak için saydam siperlik veya gözlükler kullanmak gerekir.

6. Maske kullanarak

7. Yan durarak . Maskemiz ve onun maskesi olsa bile . Ağzımızdan çıkan hava konuştuğumuz kişiye doğru olmamalıdır. Yüzümüzü yan çevirerek konuşmalıyız. Maskeler 100 de 100 koruyucu değildir. saydam tüm yüzü kaplayan siperlikler daha güvenlidir.

8.Yavaşça konuşmak. Bağırarak veya sesli konuşmak tükrük taneciklerini hızlı ve uzaklara gönderir. Yavaşça bağırmadan konuşmak gerekir.

Maskemizi daha koruyucu yapmak için basit ve güvenli bir çözüm önerisi.

İnce standart maskelerin koruması fazla değildir. Aynı anda üst üste iki maske takmalıyız. maskeler arasına da tek veya çift kat kağıt havlu veya peçete koymak maskenin koruma etkisini nerdeyse 10 kat artıracaktır. Bu katmanlardan tükrük taneleri kolayca geçemeyecek tir.

Tüm yüzümüzü kaplayan saydam siperlikler ile gözleri korumak gerekir.

Siperlik bulamazsanız güneş gözlüğü yada numaralı gözlük bile hiç yoktan iyidir.

Nalburlarda saydam iş gözlükleri bulunur.

Yüzme gözlükleri bile yüzde yüz koruma sağlar.

Maskeler yıkanabilirse eve gelince hemen sıcak ve sirkeli suda sabunla yıkayıp bol suyla durulamalı. Çamaşır makinası da olur.

Siperlikler ve gözlükleri de sabunlu sirkeli bol suyla yıkamalı.

Yıkama sonrası buharlı ütü ile ütülemek son noktayı koyar.

ş giysilerimizi de eve gelince çamaşır makinasında yıkayıp sonrası buharlı ütü ile ütülemek gerekir.

Güncel bilgilere göre ekler gelebilir.

Bu bigilerde eksikler varsa tamamlayıp arkadaşlarınız ve sosyal platformlarda paylaşmanızda fayda var.

Not: Tüm yazılarımızı kaynak göstermeden veya göstererek şartımız yok… Her yerde kullanabilirsiniz. Yazılarımız Açık Kaynaktır. Tescilli değildir, Tescil edilmeyecektir. Değiştirebilir, ilaveler yapabilir, başka yazılarınız için faydalanabilirsiniz. Özel yada ticari olarakta kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir